CAMP-B – recension av Johan Bynélius bok

Den 16 okt 2020 kom en av många aktieinvesterare efterlängtad bok. Det är Johan Bynélius, en mytomspunnen kapitalförvaltare och något av ”Sveriges Warren Buffet” som lättar på förlåten och avslöjar hemligheterna bakom den framgångsrika investeringsfilosofi som gett honom 22 procent i årlig avkastning år efter år.

Vår recension

Vi på Allapengar.se har fått ett tidigt recensionsexemplar av boken, som heter ”CAMP-B: Så slår du börsen år efter år – en investeringsfilosofi som fungerar”.

Låt oss inledningsvis slå fast att boken är välskriven och lättläst, något man inte är helt bortskämd med i floran av aktieböcker. Johan har nämligen varit smart nog att anlita Peter Karaszi som redaktör – en erfaren och professionell skribent men även ekonom som förra året gav ut ”Bli rik långsamt!” om privatekonomi.

Johan Bynélius är likt den berömda amerikanska investeraren Warren Buffet en s k värdeinvesterare som med noggranna analyser försöker finna undervärderade aktier för långsiktiga innehav. Han äger sedan tio år ett företag inom rådgivning och kapitalförvaltning och har sedan dess haft en snittavkastning på 22 procent per år på sina placeringar.

CAMP-B är en akronym för den investeringsfilosofi som möjliggjort denna överavkastning och här hittar man ingredienser som konkurrensfördelar, linjerade intressen, att gå emot strömmen och potential som alla signalerar när en aktie är undervärderad och därmed köpvärd. Bynélius beskriver sin filosofi på ett pedagogiskt och underhållande sätt.

Boken innehåller dessutom inspirerande och tankeväckande kapitel om börspsykologi, långsiktighet, medias roll, hur man bör agera i tider av börsfall, vikten av att undvika marknadstajming och ett galleri av författarens förebilder och deras framgångsfaktorer. Sammantaget en mycket läsvärd och insiktsfull bok som kan rekommenderas till alla som sparar i aktier.

”Jag är det levande beviset på att man konsekvent under en lång period kan slå index, och rätt rejält”, säger författaren och hävdar att alla kan bli förmögna med hjälp av hans bok. Han har stöd av matematiken och ränta på ränta-effekten; Med en årlig avkastning på över 20 procent så fördubblar man sitt kapital vart tredje till fjärde år istället för vart tionde år vilket gör en enorm skillnad över tid.


Lämna en kommentar