Gratis bredband – spara upp till 7 188 kr per år

Bor du på en plats där du minst har tillgång till 4G? I så fall kan du använda ditt mobilabonnemang som bredband hemma och behöver inte längre betala dubbelt för internet. Genom att köpa eller hyra en 4G- eller 5G-router och beställa hem ett extra sin-kort från din mobilleverantör så får du ett mobilabonnemang och ett bredbandsabonnemang i ett!

Ett genomsnittligt bredbandsavtal kostar enligt Post- och telestyrelsen någonstans mellan 173 och 599 kr per månad. Det innebär att du med hjälp av detta tips kan spara upp till 599 kr i månaden eller hela 7 188 kr om året!

Så här får gratis bredband hemma

För att detta ska fungera är det ett par saker du behöver göra, men stegen är enkla och inom en vecka bör du kunna använda ditt nya, kostnadsfria bredband hemma. Du behöver:

  • Mobilabonnemang med obegränsad surf
  • Extra sim-kort för surf
  • 4G-router

Mobilabonnemang med obegränsad surf

Om du inte redan har ett mobilabonnemang med obegränsad surf bör du skaffa det. Vi har sammanställt de svenska mobiloperatörer som erbjuder obegränsad surf för under 500 kronor per månad. Listan är också filtrerad utifrån vilka operatörer som erbjuder extra sim-kort för obegränsad surf, mer om det nedan.

OperatörAbonnemangExtra simTotalt per månad
Telenor obegränsad surfTelenor499:-*89:-588:-
Tre obegränsad surfTre499:-99:-598:-
Svenska mobiloperatörer som erbjuder obegränsad surf och dubbla sim-kort.
*Gäller de första 12 månaderna, därefter 569 kr/mån.

Extra sim-kort för surf

För att kunna surfa obegränsat hemma med hjälp av ett WiFi behöver du ett extra sim-kort. Det ena sim-kortet sätter du ju i din mobiltelefon och använder för att ringa, surfa och smsa med. Telenor och Tre är de enda mobiloperatörerna som låter dig använda ett dubbelt sim-kort tillsammans med ett mobilabonnemang med en obegränsad surfmängd.

Tillvägagångssätten för att skaffa ett extra sim-kort är lite olika hos de två. Med Telenor beställer du ett extra sim-kort genom denna länk. Med Tre är det hela lite krångligare, du behöver koppla en ”extra användare” till ditt abonnemang. Du får du ytterligare ett sim-kort, men också ett separat telefonnummer. Det kan du dock ignorera eftersom det viktiga i sammanhanget är att surfen delas med ”huvudabonnemanget”.

Extra användare för bredband med obegränsad surf
Välj till en extra användare hos Tre för att få ytterligare ett sim-kort.

4G-router

Både Telenor och Tre erbjuder 4G-routers, men de är bundna till mobila bredbandsabonnemang. De saknar dessutom stöd för 4G+ vilket innebär en väsentligt lägre hastighet.

Istället rekommenderar vi den testvinnande 4G-routern TP-link Archer MR600 som stödjer det snabbare 4G+ vilket innebär att du hemma får ett WiFi som når hastigheter upp till 300 Mb/s! Det är en toppfart flertalet ”riktiga” bredband inte når upp till.

TP-link Archer MR600 - bäst i test 4g-router
PC För Alla utsåg 2021 TP-link Archer MR600 till Bäst i test.

TP-link Archer MR600 blev utsedd till den bästa 4G-routern i PC För Allas test 2021. De lyfte fram den goda prestandan, användarvänligheten och funktionsutbudet.

Spara upp till 7 188 kr per år

Genom att byta till antingen Telenor eller Tres obegränsade mobilabonnemang, beställa ett extra sim-kort och köpa en router kan du spara tusenlappar varje år. Ett genomsnittligt bredbandsavtal kostar enligt PTS upp till 7 188 kr per år och har du ett sådant kan du skrota det!

Istället får du nu ett mobilabonnemang med obegränsad surf och ett bredband hemma med hastigheter upp till 300 Mbit/s samtidigt som du sparar pengar! Läs fler av våra smarta spartips.


Lämna en kommentar