Hyr ut prylar via Hygglo

Hygglo logo
Använd rabattkoden 7CGFF och få 50 kronor vid din första bokning.

Att köpa saker som du använder någon enstaka gång är varken ekonomiskt eller hållbart. Appen Hygglo gör det möjligt att hyra och hyra ut prylar som annars samlar damm.

Det nya delningssamhället växer ständigt vilket gör det enklare för oss privatpersoner att göra mer hållbara val. Hygglo är en del av detta och bygger på idén att vi inte behöver äga allt själva och dessutom ska vi kunna tjäna pengar på de prylar vi redan har.

Den största miljöpåverkan sker ofta när nya saker produceras. Det krävs material, energi, vatten, transporter och dessutom så genereras stora mängder avfall. Många av dessa grejor används dessutom oerhört sällan.

En borrmaskin används i snitt bara under 18 minuter (!) under hela livstiden, så att vi behöver varsin stämmer inte. I snitt genererar dessutom produktionen av en enda borrmaskin hela 51 kilo avfall trots att själva borrmaskinen bara väger en bråkdel av detta.

BorrmaskinEn borrmaskin används i genomsnitt 18 minuter under sin livstid.

Om vi istället delar på de prylar som finns istället för att stötta produktionen av fler skapar vi ett mer cirkulärt samhälle med en minskad klimatpåverkan och mindre avfall.

Men vi vinner också själva på det, dels sparar vi pengar eftersom vi inte behöver betala dyrt för prylar som knappt används. Vi slipper också ansvaret för att förvara, organisera och underhålla dem. Dessutom skapar vi oss en passiv inkomst, vi tjänar pengar på de prylar vi redan äger.

Vad är Hygglo?

Hygglo är en tjänst som startades 2016. Hygglo hjälper dig både att tjäna pengar på att hyra ut de saker du inte använder varje dag och att spara pengar genom att hyra saker du behöver när du behöver dem.

Allt är försäkrat och att annonsera är helt gratis. Uthyraren behåller 80 procent av beloppet vid en uthyrning. För den som hyr tillkommer en bokningsavgift.

Alla som använder Hygglos tjänster identifieras med BankID och säkra betalningar tillämpas. Det betyder att hyresbeloppet reserveras vid betalning och utbetalas när hyresperioden är över. Dels så vet uthyraren att man får betalt efteråt och den som hyr vet att ingen kan ta ens pengar utan att man får det som man hyrt.

Vilka saker går att hyra?

Just nu finns det över 60 000 saker att hyra. De är fördelade på olika kategorier: bygg och verktyg, båt, elektronik, fest, fordon, hem och trädgård, sport och fritid och övrigt. Respektive kategori har flera underkategorier vilket gör det enkelt att hitta de saker du behöver.

De mest populära objekten på Hygglo är bland annat mattvättar, partytält och olika typer av verktyg. Men det finns också betydligt mer udda saker att hyra, exempelvis ett vikingasvärd och en specialgjord väska för champagne- och vinflaskor.

Hur fungerar Hygglo?

Att börja hyra ut prylar och tjäna pengar är enkelt, men ha inte för bråttom. Lägg istället tid på att skapa en annons med en utförlig beskrivning som besvarar alla frågor eventuella hyrestagare kan ha. Publicera också flera bilder på produkten från olika vinklar.

Steg för steg:

  1. Lägg upp en eller flera annonser
  2. När du får en förfrågan godkänner du (eller nekar om du inte kan)
  3. När hyrtagaren betalat är prylen bokad och försäkringen gäller
  4. Ni kommer överens om tid för utlämning och återlämning själva
  5. När hyresperioden är över startas utbetalningen till dig

Hygglo tar 20% i provision på genomförda uthyrningar från uthyraren (50% på uthyrning av drönare och tillbehör till drönare). Hyrtagaren betalar en bokningsavgift vid betalning av hyra.

Har Hygglo försäkring?

Endast i 0,8% av uthyrningarna via Hygglo uppstår ett problem. Det är dock ingen fara då både du som hyr eller hyr ut automatiskt är försäkrad utan självrisk. Hygglos försäkring täcker värden upp till 30 000 kronor, för värden över detta t.ex fordon, drönare och vattenskootrar finns det speciella villkor som du hittar på Hygglos hemsida eller i Hygglos app. Både privatpersoner och företag täcks av försäkringen.

Se hur Hygglos försäkring fungerar.

Sammanfattning: Hyr ut prylar via Hygglo
hygglo hero

Vi har testat Hygglo som gör det enkelt att hyra ut prylar. Det är ett klimatsmart sätt att tjäna extra pengar på saker som annars bara tar plats i garaget.

Pris: 5

Prisvaluta: SEK

Operativsystem: All

Ansökningkategori: Rent

Vårt betyg:
5