Finanstidningar om ekonomi, investeringar och sparande

För att kunna ta de bästa investeringsbesluten krävs kunskap. Att lära sig investera pengar är en ständigt pågående process som du aldrig blir helt färdig med. Ett av de bästa sätten att bli en bättre investerare är att lära av andra genom att läsa aktieböcker och finanstidningar.

Allt handlar om att försöka hitta företag vars aktie har potential att ge en god avkastning. Därför krävs det att du läser mycket, desto mer du vet desto högre är sannolikheten att du tjänar pengar.

Det är precis på detta sätt många investmentbolag och fondförvaltare fungerar. De samlar ihop all tillgänglig information och baserat på detta gör de sedan bedömningen om det är en bra eller dålig investering.

Bedömningen handlar om sannolikhetslära, precis som investmentbolag och fondförvaltare ibland går på en nit kommer du också göra det. Men i långa loppet lönar det sig, för du har oddsen på din sida.

En dålig affär kan vara en bra affär

En förlustaffär är nödvändigtvis inte en dålig affär, du lär dig otroligt mycket mer när saker och ting inte går på räls. Sannolikheten är dessutom stor att din nästa affär blir bra. För om du fattar faktabaserade investeringsbeslut så blir du på lång sikt en framgångsrik investerare.

Med det sagt så finns det en enorm mängd information, såpass stor att du inte har en chans att lära dig allt. Därför behöver du prioritera. Om du inte ens vet var du ska börja – titta på en bransch du själv är intresserad av och börja läs om och jämför företagen som verkar inom branschen.

Kunskap är makt

Mycket av det som händer på aktiemarknaden är irrelevant för dig, men du bör ha någorlunda koll på läget. Det viktigaste är dock att du är insatt i de affärer du gör.

Ett av de bästa sätten att hålla sig informerad om vad som händer på marknaden är att prenumerera på finanstidningar. Du hittar också massor av information i ekonomibloggar och på ”finanstwitter”, men en finanstidning har oftast en högre kvalitet och ger dig en bättre överblick.

Sveriges bästa finanstidningar

Vi har sammanställt några av Sveriges största och bästa finanstidningar om ekonomi, aktier, affärer och börsen.

  • Affärsvärlden
  • Aktiespararen
  • Börsveckan
  • Dagens Industri
  • Finansliv
  • Placeringsguiden
  • Privata Affärer
  • SvD Näringsliv
  • Tidningen Näringslivet
Läs finanstidningar billigt

Flera finanstidningar finns tillgängliga med kostnadsfria eller rabatterade provperioder.

Tips
Investera i aktier och fonder via Avanza.se & Nordnet.se. De erbjuder gratis courtage (handelsavgifter) till nya kunder med upp till 50 000 respektive 80 000 kr på kontot. Öppna konto hos båda aktörerna så kan du handla utan courtage för ett större totalbelopp. Det är gratis att öppna konton hos båda två.


Affärsvärlden

Affärsvärlden har 25 år i rad utsetts till bästa affärsmagasin i en undersökning bland börs-vd:ar, finanschefer, ir-chefer och aktieproffs. De gör över 500 aktieanalyser årligen och är ett ypperligt alternativ om du vill bli en bättre investerare.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år40
Pris per månad390:-
Startad1901
Finanstidningen Affärsvärlden

Aktiespararen

Aktiespararen är Nordens största aktie-och fondmagasin och riktar sig mot både nya och erfarna investerare. Tidningen innehåller analyser, köp- och säljråd, intervjuer och tips.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år9
Pris per månad49:-
Startad1967
Aktiespararen

Börsveckan

Börsveckan är kanske mest känd för Börsveckanportföljen som är ”essensen av tidningens bästa aktieråd”. Portföljen som startade 1992 har slagit index alla år utom ett och har i snitt gett en avkastning på 47 procent per år.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år42
Pris per månad49:-
Startad1985
Börsveckan

Dagens Industri

Dagens Industri är Nordens största affärstidning och fokuserar på ekonomi, börsen och näringslivet, både på den svenska och den internationella marknaden. De har även ett helgmagasin – DI Weekend – som blandar reportage och artiklar om aktuella näringslivs- och samhällsprofiler med nyheter, trender och recensioner.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år289
Pris per månad399:-
Startad1979
Dagens Industri

Finansliv

Finansliv fokuserar på bank- finans och försäkringsvärlden. I tidningen intervjuas makthavare, trendsättare och analytiker.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år10
Pris per månad66:-
Startad2010
Finansliv

Placeringsguiden

Placeringsguiden ges ut av Privata affärer och ger dig verktygen du behöver för att placera framgångsrikt. Flera av Sveriges mest kända investerare ger konkreta råd om aktier, fonder, råvaror och andra placeringar.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år11
Pris per månad 99:-
Startad2000
Placeringsguiden

Privata Affärer

Ta del av expertråd gällande din privatekonomi. Med finanstidningen Privata Affärer får du koll på bolag och de senaste nyheterna som påverkar världens ekonomi. En gång i månaden släpps ett nytt nummer som handlar om börsmarknad, bostad, lån och pension.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år12
Pris per månad 99:-
Startad1978
Privata Affärer

SvD Näringsliv

SvD Näringsliv är en Svenska Dagbladets tre beståndsdelar. Svenska Dagbladets huvuddel består av ledarsidor och nyheter, del två går under namnet Näringsliv och har ett ekonomiskt fokus. Här blandas företags- och ekonominyheter med börsinformation och privatekonomi.

Digital tidningJa
AnalyserJa
Nummer per år354
Pris per månad199:-
Startad1884
SvD Näringsliv

Tidningen Näringslivet

Tidningen Näringslivet heter Svenskt Näringslivs kostnadsfria, digitala nyhetstjänst. Den riktar sig till alla som är intresserade av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik. Stor fokus ligger på entreprenörsskap, företagsklimat.

Digital tidningJa
AnalyserNej
Nummer per år
Pris per månadGratis
Startad2021
Tidningen Näringslivet

Nedlagda finanstidningar

Veckans Affärer var ett svenskt affärsmagasin som grundades redan 1965. I september 2019 meddelades att Veckans Affärer läggs ner och istället vidareutvecklas under Dagens Industris flagg.

Tidningen Entreprenör, Svenskt Näringslivs medlemstidning, kom ut på papper fram till 2017 men har nu blivit istället blivit Tidningen Näringslivet.


Lämna en kommentar