Nu kan du hantera dina lån med Swish

Att kunna överföra pengar snabbt och enkelt är något vi tar för givet i dag. Swish är en app som gjorde detta möjligt när den kom 2012. Hittills har det varit en enkel app vars syfte är att kunna skicka pengar mellan privatpersoner, lika lätt som när man lägger fysiska kronor i någons hand. Dock är det inte förrän nu som möjligheten att låna via Swish har kommit, så kallade Swishlån.

Vad är Swish?

Kort och lätt är Swish en app på din mobiltelefon som gör det möjligt att överföra pengar till familj, vänner och företag. Säg att du lånar 100 kronor av en vän när ni beställer pizza. I stället för att behöva gå in på din bank, fråga efter vännens kontonummer och sedan behöva vänta på en långsam banköverföring, så kan du bara skicka pengarna direkt via mobilen, och inom några sekunder hamnar dem i vännens ficka. Allt du behöver är din väns mobilnummer för att det ska fungera. Detta är en mycket praktisk app som har använts av många Svenskar under det senaste decenniet.

Familj, företag och fakturor

Familj och vänner och möjligheten att skicka pengar sinsemellan är den första och främsta anledningen till att Swish har blivit så populärt. Detta gäller ofta mindre summor såsom en middagsnota, snabb present, gemensamma räkningar och liknande.

Företag kan använda Swish, där Swish-betalningar blir alltmer vanligt. Ibland när du gör en online-betalning kan möjligheten finnas att betala med Swish i stället för att betala med bankkort. Eller till exempel när du går på marknader och glömmer att ta med dig cash, då kan försäljare ofta acceptera Swish i stället. 

Fakturor är också möjliga att betala med Swish. Har du missat en faktura så kan Swish vara ett alternativ för en snabb betalning, och på så sätt slipper du förseningsavgifter. 

Vad är Swishlån?

Möjligheten att ta SMS-lån genom utbetalning med Swish är relativt nytt. I dag använder sig många långivare av Swish för att betala ut lån. Eftersom Swish är känt för snabba utbetalningar så passar Swishlån bra för personer som behöver pengar för akuta behov. Pengarna kommer ofta omedelbart, så du behöver inte vänta flera dagar för att få pengarna. Swishlån passar dock bäst för snabblån och SMS-lån som innebär mindre belopp för mindre utgifter. Om du är ute efter ett mer traditionellt lån, såsom ett lån för att köpa hus, bil eller renovera bostaden, då bör du söka dig till andra alternativ än Swish. I dagsläget använder nämligen ingen bank Swish för privatlån, även om detta kanske kan ändras i framtiden.

Så skaffar du Swish

Det är lika snabbt och lätt att skaffa Swish som det är att använda Swish. Här är de enkla stegen du behöver följa:

  1. Hitta och ladda ner Swish-appen, antingen från Google Play Store (Android) eller App Store (iOS).
  2. Följ instruktionerna i appen och koppla ditt bankkonto till Swish.
  3. Verifiera din identitet.
  4. Koppla ditt mobilnummer till ditt bankkonto.
  5. Välj en beloppsgräns.
  6. Ange koden som skickas till din mobil.
  7. Nu har du Swish i mobilen och kan skicka och ta emot pengar!

Lämna en kommentar