Spara pengar på bilförsäkringen

Är du nybliven bilägare och undrar vilken bilförsäkring du ska välja? Eller vill du bara se över din nuvarande bilförsäkring och se om det finns pengar att spara? Oavsett vilket finns det mycket pengar att spara när det gäller valet av försäkring. Kom ihåg att du måste ha en giltig bilförsäkring enligt svensk lag. Här kommer några värdefulla tips som kan hjälpa dig spara flera tusenlappar varje år.

Börja med att jämföra olika försäkringsbolag

Det kan skilja väldigt mycket i pris beroende på vilken försäkring och vilket försäkringsbolag du väljer. Därför bör du inte bara hoppa på första bästa erbjudande utan verkligen jämföra olika alternativ. Det kan dock vara väldigt tidskrävande att kolla upp alla enskilda försäkringsbolag på egen hand. Om du vill spara tid kan du gå in på Billigastebilförsäkringen.nu och få hjälp att hitta den billigaste bilförsäkringen. Du kan då spara mycket pengar som du kan lägga på roligare saker.

Var medveten om hur en bilförsäkring fungerar

För att du ska hitta en bilförsäkring till bästa pris måste du vara medveten om hur prissättningen fungerar. Det är flera olika faktorer som påverkar. Vissa försäkringsbolag kan till exempel ha bättre förmåner för utvalda bilmärken. Priset påverkas även av bilens ålder och hur många mil den har gått. Detta är tyvärr inte faktorer som du själv kan styra utan som du bara får acceptera.

Andra faktorer som påverkar är bostadsort och ålder på föraren. Vissa områden är mer utsatta än andra och därför blir försäkringen också dyrare. Det kan till exempel handla om områden där risken för stöld och skadegörelse är större. Det är också statistiskt bevisat att unga förare oftare hamnar i olyckor. Därför blir din försäkring dyrare när du precis har fått ditt körkort och till det år du fyller 24. Om du kan garantera att ingen under 24 år kommer köra bilen kan du få en billigare försäkring.

Se över dina lånekostnader

Ett tredje tips är att se över andra kostnader där du kan frigöra pengar som du istället kan lägga på din bilförsäkring. Du kan till exempel se om du kan spara pengar på ditt billån eller övriga lån på något sätt. Kolla upp om det finns någon möjlighet att sänka din ränta. De pengar som du sparar här kan då gå till bilförsäkringen. I slutändan så sparar du ju pengar oavsett hur du väljer att göra.

Se till att du anger rätt milantal

Ett av de vanligaste misstagen som görs när man ska teckna en bilförsäkring är att inte kolla upp hur många mil man faktiskt kör. De flesta anger därför ett alldeles för högt milantal och betalar då en för hög summa. Ditt miltal är en av de avgörande faktorerna när du ska teckna en försäkringspremie. Därför är det viktigt att detta är korrekt. Om du har angett ett för högt belopp kan du ändra det och få en billigare försäkring. Men du får också vara försiktig så du inte anger ett lägre milantal än vad du faktiskt kör. Då kan du istället få minskad ersättning vid en olycka.


Lämna en kommentar