Spara pengar på städning med RUT-avdraget

Har du funderat på att anlita städhjälp men aldrig kommit igång? Kanske tänker du att det är ganska dyra pengar för något du kan göra själv? I den här artikeln tittar vi på hur det egentligen ligger till med städhjälp och hur du kan spara pengar med RUT-avdraget.

Är städhjälp något för dig?

Huruvida städhjälp är något för dig eller inte beror på flera saker. Hur stort är ditt hem? Hur många ”måsten” har du i din vardag? Är du en organiserad person som alltid lägger undan efter dig? Sådana frågor är värda att fundera på. Om du är en väldigt organiserad person som bor i en etta utan barn eller husdjur har du kanske inte något större behov av städhjälp. Det gäller kanske särskilt om du har tid till städning utan att behöva avstå från roligare aktiviteter.

Skulle du däremot ha en lite större bostad, barn, djur och en heltidstjänst kan en städfirma definitivt göra livet enklare. Samma sak gäller om du har många bollar i luften eller har ett socialt liv med många aktiviteter. Då kan en duktig städfirma i Stockholm se till att du verkligen kan ägna dig åt din karriär, dina barn eller andra viktiga saker i livet.

En städfirma är också ett bra alternativ när du vill försäkra dig om att hemmet blir ordentligt rent. Medarbetarna på städfirmor har genomgått en utbildning och dessutom praktiserat inom sitt område. Därför är de garanterat duktigare på att städa än vad de flesta av oss andra är.

Vad kostar städhjälp?

Kostnaden för städhjälp varierar givetvis en del. Hur ofta villa du ha städhjälp? Hur utförlig ska städningen vara? De här frågorna är avgörande för priset. I regel kan man dock säga att flertalet städfirmor har konkurrenskraftiga priser. Dessutom ger de ofta rabatt om du anlitar städfirma regelbundet. Det finns även ett så kallat RUT-avdrag som kan sänka priset för städhjälp.

Sänk priset för städhjälp med RUT-avdraget

RUT-avdraget är en skattereduktion. Det kan uppgå till som mest 50 % av arbetskostnaderna. För att kunna använda RUT-avdraget ska städningen ske i din bostad. Du behöver dock inte stå som ägare för bostaden, utan även du som hyr en lägenhet eller ett hus har rätt till reduktionen.

När du anställer ett professionellt städföretag kan du alltså få städhjälp till en betydligt lägre kostnad än priserna som företaget anger. Av utgångspriset drar man då av upp till 50 % av arbetskostnaden vilket kan bespara dig en hel del pengar.


Lämna en kommentar