Tillfällen då SMS-lån kan vara lösningen

Man pratar ofta om vikten av att vara försiktig med SMS-lån och att vara säker på att man kan betala tillbaka dem – och det är så klart sant att man alltid ska fatta ett välinformerat beslut vid alla typer av ekonomiska frågor. Det betyder dock inte att SMS-lån (eller snabblån, som de också kallas) alltid är ett dåligt beslut eller att det aldrig finns något bra anvädningsområde för dem.

Den stora fördelen med SMS-lån, och själva anledningen till att folk tar dem, är att det går snabbt innan du får pengarna (ofta inom 24 timmar), och de är därför särskilt användbara när du hamnar i en situation där du oväntat behöver mer pengar än du har tillgång till just då. Se bara till att du har möjlighet att betala tillbaka lånet på rätt tid, och jämför olika lån innan du fattar beslutet.

Exempel på situationer där SMS-lån är användbara

Det är så klart bäst att ha en buffert att ta av när oväntade situationer dyker upp, men ibland dyker det ändå upp en oväntad situation som kostar mer pengar än du kan avvara till nästa avlöning, som måste lösas snabbt. Har du inget annan sätt att lösa det på kan SMS-lån då vara ett sätt att få det att gå ihop. Här är några vanliga exempel på situationer när detta kan vara fallet:

  • Oväntade problem med bilen. Många är helt beroende av tillgång till sin bil för att vardagen ska fungera, och om det plötsligt uppkommer något fel med den kan det behövas åtgärdas snabbt.
  • Utgifter som är större än väntade. Det är inte så roligt att till exempel vid ett tandläkarbesök upptäcka att det blir dyrare än du hade förväntat dig och än vad du har budget för, och i vissa fall kan det då vara motiverat att ta ett lån för att täcka in den del av kostnaden som överstiger din budget.

Tänk på detta

När du tar ett lån tar du dig även på skyldigheten att betala tillbaka det. Låna därför aldrig mer pengar än du klarar av att betala av, och hamna heller inte i en så kallad ond cirkel där du tar nya lån för att ha råd med att betala av gamla lån. Ett ansvarsfullt snabblån är när du behöver pengarna snabbt och vet om att du kommer ha pengar till att betala tillbaka, och är inte något du till exempel tar för att finansiera extra nöjen.


Lämna en kommentar