Tips – Hur du hittar bästa kreditkortet

Det finns mängder med olika typer av kreditkort att välja mellan. Innan du gör ditt val är det därför extra viktigt att du funderar på hur du planerar att använda dig av kortet. Genom att ta reda på det blir det dessutom mycket lättare för dig att veta vilket kreditkort som kommer passa bäst och vilket som du kommer ha störst användning för.

Orsaken till varför man skaffar ett kreditkort kan vara många. Vissa använder kreditkort som en trygg buffert om något oväntat skulle inträffa. Andra använder kreditkorten för att få mer pengar att röra sig med och några vill ha kreditkort för de många förmåner som de medför.

Guide: Så väljer du rätt kreditkort

1. Hitta ett kort för ditt ändamål

Det första och viktigaste steg du ska ta är att fundera på varför du vill ha ett kreditkort till att börja med. Det beror helt enkelt på att majoriteten av alla kreditkort är framtagna för olika ändamål och har förmåner som lämpar sig därefter. Vill du ha et kort för shopping kan du hitta förmåner som rabatter och poäng när du handlar kläder och varor. Vill du använda kortet för att resa kan du få riktigt fina förmåner på flygplatsen eller få bra försäkringar när du bokar biljetten.

2. Jämför ränta, årsavgift och kredit

Ditt kreditkort ska inte bara ge dig förmåner och vara enkelt att använda sig av. Det ska också vara billigt. Både ränta såväl som årsavgifter och kredit kan variera väldigt kraftigt. Se därför till att du tittar lika extra på dessa tre faktorer innan du gör ditt val. Idag finns det kort med 0 kr i årsavgift, vilket naturligtvis är att föredra.

3. Ha koll på den räntefria perioden

Nästan alla kreditkort har en räntefri period. Det innebär att du inte behöver betala någon ränta för dina köp, förutsatt att du betalar tillbaka beloppet i tid. Den räntefria perioden kan variera mellan 30-60 dagar. Lyckas du betala tillbaka det fullständiga beloppet på månadsfakturan behöver du således aldrig oroa dig för att du måste betala någon ränta. Se dock till att alltid extra kolla vad som gäller.


Lämna en kommentar